≡ Menu

Dubrovnik

O Dubrovniku

Spodaj boste izvedeli nekaj osnovnih informacij o Dubrovniku. Za bolj podroben opis in informacije o mestu si oglejte celotno stran, saj najdete različne turistične informacije o Dubrovniku.

Dubrovnik (it. Ragusa), je pristaniško in zgodovinsko mesto ter eno od najvidnejših turističnih letovišč ob obali Jadranskega morja. Leži na skrajnem južnem delu Hrvaške in je eno od štirih največjih mest Dalmacije.Mesto Dubrovnik je najjužnejše hrvaško mesto. V njegovi okolici vlada izrazita mediteranska klima, ki se odlikuje po zelo blagih zimah ter zelo sončnih in suhih poletjih.

Nastanek mesta Dubrovnik sega v relativno daljno preteklost ter je obdan z legendami. Od več legend o njegovem nastanku je zgodovinsko najbolj utemeljena legenda, ki povezuje nastanek novega mesta z uničenjem in propadom starega rimskega mesta Epidaura v 7. stoletju. Pozneje se je mesto Dubrovnik razvilo v pomembno trgovsko silo in središče mestne državice, Dubrovniške republike, ki je obstajala do leta 1808.

Danes je Dubrovnik eno izmed najbolj zanimivih in turističnih mest na Hrvaškem, ki vsako leto sprejme veliko število turistov. V njem so posneli tudi tv serije in številne filme. Kot se za turistično mesto spodobi, najdete v Dubrovniku števlne hotele vseh cenovnih razredov, apartmaje, kampe in mobilne hišice v njih. Preverite na strani apartmaji v Dubrovniku in si oglejte ponudbo apartmajev in drugih prenočišče.