≡ Menu

Vikend paket v Dubrovniku

Dubrovnik je zagotovo eno najbolj obiskanih turističnih destinacij na Hrvaškem. Obiskujejo ga turisti iz vsega sveta, vedno bolj pa privlači svetovno znane zvezde. Vzemite si torej čas, dva-tri dni ali pa kakšnega več in doživite Dubrovnik tudi vi.

Med številnimi ponudbami avtobusnih prevozov se včasih pozabi, da lahko v Dubrovnik prispete v slabi uri z letalom iz Zagreba. Med vožnjo od letališča si lahko mimogrede ogledate še zgodovinsko mestece Cavtat.

Dubrovnik je razdeljen na staro in novo mesto. Čeravno večina obiskovalcev bolj občuduje zgodovinski del mesta, je tudi Dubrovnik izven obzidja zelo zanimiv. Predlagamo, da obisk Dubrovnika združite z obiranjem mandarin ali oliv, oboje seveda v poznojesenskem času. Tudi takrat je mesto zelo očarljivo.

Z ladjico obiščite otok Lokrum, kjer se nahaja samostan, botanični vrt in utrdba Royal. Vsekakor si vzemite čas za vožnjo z gondolo na hrib Srđ, od koder lahko občudujete celotno dubrovniško riviero.

Nastanitve boste našli tako v starem kot v novejšem delu mesta. V slednjem na polotoku Babin Kuk najdete večje turistične komplekse in naselja apartmajskih hiš. Butične vile in hoteli ter zasebne sobe pa se nahajajo tudi v starem mestu, le cena nočitev je za kakšen Evro ali dva dražja. Je pa celotno doživetje nepozabno.
Booking.com