≡ Menu

Vreme v Dubrovniku

Pripravljamo vremensko napoved in pregled za vreme v Dubrovniku, tako da si ga boste lahko ogledali, preden se boste odpravili tja.

Klima v Dubrovniku je izrazito sredozemska, Dubrovnik je znan po zelo milih zimah in sončnih ter suhih poletjih. Povprečna poletna temperatura je 21 stopinj C, julija in avgusta pa lahko doseže 29. stopinj C. Zimska povprečna temperatura je razmeroma toplih 10 stopinj C. Pred močnimi vetrovi Dubrovnik varujejo mogočna planota in bližnji otok, poleti pa Dubrovnik hladi veter maestral. Dubrovnik ima zelo veliko število sončnih dni, vendar ne škodi preveriti vreme Dubrovnik, saj vam je takoj vam je na voljo štiridnevna vremenska napoved, če pa jo kliknete, pa vam je na voljo tudi podrobnejša vremenska napoved. Preden greste na pot, preverite vreme Dubrovnik!

Dubrovnik je pristaniško in zgodovinsko mesto, najjužnejše mesto na Hrvaškem in tudi eno od najvidnejših turističnih lokacij v Sredozemlju. Dubrovnik je bil nekdaj mestna država, danes ga še vedno obdajajo mogočni zidovi, ki so ga varovali pred mnogimi vojskami. Dandanes je Dubrovnik z premnogimi apartmaji in hoteli eno od največjih turističnih atrakcij ter sedež južne Dalmacije. Dubrovnik ponosno nosi vzdevek “biser Jadrana”.